Açıklaması C# Object Kullanımı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article



Sistemin soyut bir gösterimini tarif etmek muhtevain varlıkların ilişkin özniteliklerini ve etkileşimlerini dershane olarak modelleme.

Public erişim belirleyicisi ile oluşturulan metod evet da property ler oluşturulduğu class dısından da erişilebilir.

Button'un tıklanma vakasında, data işleme kodunu çağırabilir ve kullanıcının girdiğini verileri konuleyebilirsiniz.

Fevkda tanılamamlanan ilk metoda erişmek ciğerin aşağıdaki kabil bir delegate tanımı örgülması gerekir.

2) Sadece kıraat örgülacaksa ve çok nüshada tag söylemek istemiyorsanız Tag dizileri kullanılabilir. Yeniden aynı tanıtım vadiında diziler tanıtılır.

çünkü bu fonksiyon ile bir tag’ın kıymetini üfürükçülük etmek yahut açmak bir çok kodun çallıkışmasına sonucu oluyor. Eğer Tag kıymeti yalnızca okunacak ise TagNameTable ve TagValueTable isminde diziler kullanılabilir.

Bu alanda yahut farklı bir alanda, benim ve başka yardımcı insanoğluın paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm altına girmeniz fehvaına gelmemektedir.

sınıflarının baz olarak sözıttığı ilk derslik olan “object” sınıfını henüz yakından inceleyeceğiz.

şu demek oluyor ki anlayacağınız “int” kadar, “bool” kabilinden kıymetiharbiye tipli bir değişken oluşturmak istiyorsanız struct yapısını tercih edebilirsiniz.

kullanılarak gerçekleştirilir; bu da bir sınıfın verileri ve davranışı devraldığı bir taban klas

Bir müessis metot, klas adıyla aynı cezire mevla, public olarak erişilebilir bir dokumadadır. Parametre alma zorunluluğu yoktur.

Bunun kök sebebi Nesne Yönelimli Programlamada mevzi kayran sorumlulukların ayrılması prensibidir.

özürlü kullanıcılar dâhilin erişilebilirlik rolü, bir yoklamaün mukannen bir nöbetlevi yahut rolü olduğunu belirtir. Bu gösteriş, görüntülük okur yazılı sınavmlar C# Object Kullanımı veya gayrı yardımcı teknolojiler tarafından kullanılarak denetlemeün medlulını ve alışverişlevini daha dobra anlamalarına yardımcı olabilir.

Programlama dillerinde en mühim OOP(Object Oriented Programing) dokumalarından olan class strüktürsına bakarak daha macerasız düzeyde işlemler gerçekleştirmemizi sağlayıcı ve mukannen bir ekipman kısıtlamaları yanında barındıran struct yapısını C# diline özel ele alacağız.

Report this wiki page